Chocolade taaitaai koeken met speculaas merinque

Ingrediënten

300 g bloem
230 g zachte roomboter
2 eieren
150 gr bruine basterdsuiker
3 theelepels speculaaskruiden
100 gr echte pepernoten ( taai taai) fijngesneden
200 gr pure chocolade fijngesneden

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Chocolade taaitaai koeken met speculaas merinque

Doe de bloem met de roomboter, basterdsuiker en de eieren in een kom en kneed dit tot een soepel deeg.
Voeg dan de fijngesneden chocolade en de pepernoten toe en meng dit door het deeg.
Verdeel het deeg in klein bolletjes en  leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat .
Druk de bolletjes plat tot  1 centimeter dik.
Bak de koekjes goudbruin en gaar in een oven van  170c  in circa 15 minuten.
Haal de chocolade taaitaai koekjes dan uit de oven en leg ze opeen rooster om af te koelen.
Als de koekjes koud genoeg zijn spuit dan wat van de speculaas merinque op een koekje en plak er een koekje bovenop.
Maak er wel genoeg wat ze zijn op voor je het weet zeker als de Sint is langs geweest.