Chocolade stroopwafel cake recept

Ingrediënten

125 gr chocolade couverture gesmolten
250 gr bloem
30 gr cacaopoeder
2 tl bakpoeder
½ theelepels zout
250 gr zure room
150 gr zachte roomboter
200 gr bruine basterdsuiker
4 st eieren
2 dl stroopwafel likeur
merg van 1 vanillestokje
150 gr chocolade couverture

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Chocolade stroopwafel cake met chocolade stoopwafel glazuur

Doe de boter samen met de bruine suiker en het vanillemerg in de keukenmachine en klop dit in 4 minuten luchtig. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en meng door. Voeg dan de bloem, cacaopoeder, zout en de stroopwafellikeur toe en meng goed door. Zet dan de mixer uit en meng met behulp van een spatel de chocolade couverture en de zure room door de massa. Smeer een bakvorm in met boter en bestuif deze met bloem. Stort hier het taartmengsel in een bak de taart op 165c in ongeveer 40 minuten gaar. Haal de taart dan uit de oven en laat goed afkoelen. Garneer de taart af met de chocolade stroopwafel glazuur.