Chocolade room vulling voor gebak en taarten recept uit de spaanse keuken mocha

Ingrediënten

3 dl melk
1 st kaneelstokje
1 st merg van een vanillestokje
4 eidooiers
100 gr donker chocolade
1 tl gevriesdroogde koffie
0,5 dl zoete sherry
100 gr suiker
30 gr custardpoeder
snufje zout
40 gr roomboter gesmolten

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Chocolade room vulling voor taarten uit Spanje Mocha

Doe de melk, chocolade, koffie het kaneelstokje en de vanillemerg in een pannetje en breng dit langzaam aan de kook. Laat dit 1 minuutje zachtjes in koken en zet dan het vuur uit. Klop de eidooiers, sherry en de suiker au bain-marie op tot het voor de helft begint te binden. Voeg dan de custardpoeder toe en beetje voor beetje het melkmengsel en klop dit door totdat de dooiers gaar zijn. Voeg dan de roomboter toe en klop deze er doorheen.