Chocolade room vulling voor gebak en taarten recept uit de spaanse keuken mocha

Ingredienten

- 3 dl melk
- 1 st kaneelstokje
- 1 st merg van een vanillestokje
- 4 eidooiers
- 100 gr donker chocolade
- 1 theelepel gevriesdroogde koffie
- 0,5 dl zoete sherry
- 100 gr suiker
- 30 gr custardpoeder
- snufje zout
- 40 gr roomboter gesmolten

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Chocolade room vulling voor taarten uit Spanje Mocha

Hoe maak je dit gerecht?

Chocolade room vulling voor taarten uit Spanje Mocha

Bereiding:
Doe de melk, chocolade, koffie het kaneelstokje en de vanillemerg in een pannetje en breng dit langzaam aan de kook. Laat dit 1 minuutje zachtjes in koken en zet dan het vuur uit. Klop de eidooiers, sherry en de suiker au bain-marie op tot het voor de helft begint te binden. Voeg dan de custardpoeder toe en beetje voor beetje het melkmengsel en klop dit door totdat de dooiers gaar zijn. Voeg dan de roomboter toe en klop deze er doorheen.