Chocolade biercake recept met maximus stout 8

Ingrediënten

250 gr zachte roomboter
2 theelepels bakpoeder
325 gr bloem
½ theelepel zout
2 dl Stout 8
3 eieren
200 gr bruine basterdsuiker
150 gr chocolade couverture gesmolten
50 gr volle yoghurt
boter en bloem voor de vorm
Voor de glazuur
150 gr donkere chocolade fijn gesneden
0,5 dl Stout 8
1 dl slagroom
25 gr roomboter

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

 

Klop de boter samen met de suiker en het merg van het vanillestokje luchtig op in de keukenmachine. Voeg dan de bloem, bakpoeder en het zout toe en meng dit door.  Voeg dan een voor een de eieren toe en meng dit voorzichtig door. Voeg dan het bier de yoghurt en de gesmolten chocolade toe en meng dit door. Smeer een bakvorm in met wat boter en bestuif deze met bloem. Giet hier het beslag in en bak dit op 160 c in ongeveer 45 minuten gaar. Haal de cake dan uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster. Maak ondertussen het glazuur door het bier te verwarmen met de boter en slagroom en roer hier dan de chocolade doorheen totdat deze opgelost is. Als de cake koud genoeg is giet er dan de glazuur over.