Chocolade avocado truffels

Ingrediënten

2 rijpe Hass avocado
500 gr donker chocolade in stukjes gesneden
½ merg van een vanillestokje
Snufje zout
2 tl cacao poeder
1,5 dl slagroom ( kamertemperatuur)
Cacao poeder om de truffels door te rollen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je slagroomtruffels van chocola met avocado

Maak de avocado schoon en prak het vruchtvlees goed fijn.Smelt de chocolade au bain-marie.Meng in een kom de avocado, gesmolten chocolade, vanillestokje, cacaopoeder, slagroom en het zout goed door elkaar tot een gladde massa.Dek de kom af met plastic folie en laat de truffelmassa een uur in de koelkast koud worden.Neem na het uur de massa uit de koelkast  en schep er kleine balletjes van.Rol deze balletjes door de cacaopoeder en serveer op een mooie schaal.