Chinese dim sum maken khanom jeeb

Ingrediënten

200 gram kippengehakt
60 gram garnalen in stukjes gesneden
40 gram waterkastanje (in stukjes gesneden)
1 theelepel aardappelzetmeel
Peper uit de molen
1 theelepel suiker
Beetje zout
1 eetlepel olie
10 stuks wontondeeg (toko)
2 theelepels gekookt krabvlees (afgarnering)
Dondere sojasaus (dip tijdens het eten)
Stoompan

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Dim sum van krab garnalen en kip recept dim sum workshop

Meng alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar.Knip de vier kanten van het deeg af, en leg het eerste vel over duim en wijsvinger, zodat er een kuiltje ontstaat.Leg op het deeg anderhalve eetlepel van de vulling en druk het deeg boven de vulling vast . Maak zo 10 dim sums en dip de bodem van het pakje in de olie en zet  ze in het bovenste gedeelte van de stoompan.Stoom ze in tien minuten gaar en garneer af met krabvlees. Serveer met een kommetje sojasaus.