Chinese bbq saus voor verschillende wok en streetfood gerechten

Ingrediënten

4  teentjes knoflook
1 el verse gember geraspt
1 st rode peper zonder de zaadjes fijn gesneden
3 st bosui fijn gesneden
1 el korianderblaadjes
1/2 tl Engelse mosterdpoeder
1 dl lichte sojasaus
0,5 dl donkere sojasaus
3 el sushiazijn
2 el vloeibare palmsuiker
2 tl sesamolie (Japanse)

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Chinese BBQ saus voor verschillende wok en Streetfood gerechten

Hoe maak je dit gerecht?

Chinese BBQ saus voor verschillende wok en Streetfood gerechten

Bereiding:
Snij de knoflook samen met de peper goed fijn en doe deze in een kom. Rasp de gember en voeg deze toe. Snij de bosui goed fijn en voeg deze toe. Voeg dan de rest van de ingrediënten en roer met een garde goed door.  Doe de Chinese BBQ saus in een bak die je kunt afdekken met een deksel. Zet de bak dan in de koelkast en maal de Chinese BBQ saus minimaal twee uur doortrekken.

Deze Chinese BBQ saus  kun je ook op een snellere manier maken. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en even door ( niet te fijn draaien). Haal de massa dan uit de keukenmachine en doe deze in een bak die je kunt afdekken met een deksel. Zet de bak dan in de koelkast en maat de Chinese BBQ saus minimaal twee uur doortrekken. Deze Chinese BBQ saus kun je gebruiken als basis saus, marinade of voor het afglaceren van verschillende gerechten. Gebruik deze saus bv voor inktvis Streetfood uit de keuken van Hong Kong

Dit recept is gebaseerd op het boek van Jeremy Pang over Streetfood gerechten uit Hong Kong.