Chili sin carne vegetarische chili uit de mexicaans keuken makkelijk recept

Chili Sin Carne vegetarische chili uit de Mexicaans keuken

Chili komt uit de Mexicaans-/Spaanse keuken en is terecht een van de meest populaire gerechten ter wereld. De jalapeno in adobosaus geven dit gerecht een pittig gerookt accent. De jalapeno in adobosaus kun je ook zelf maken en is leuk om te doen. De laatste jaren is er steeds meer belangstelling voor de Mexicaanse keuken waardoor er nu bv verse jalapeno in de supermarkt te vinden is. Als je de saus zelf zou willen maken dan kun je de jalapeno in een rookzak roken in de oven. De rookzakken kun je online bestellen of vinden in de betere kookwinkel. Je kunt het rook smaakaccent van de jalapeno zelf bepalen omdat er verschillende soorten hout verwerkt worden in de rookzakken.


koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Chili Sin Carne vegetarische chili uit de Mexicaans keuken bereiding

2 st uien fijngesneden
1 blikje kidneybonen zonder het vocht
1 blikje kikkererwten zonder het vocht
2 teentje knoflook fijn gesneden
4 stengels bleekselderij schoongemaakt en in stukjes gesneden
3 trostomaten fijn gesneden
½ blikje jalapeno in adobo saus ( jalapeno gesneden)
2 stuks rode paprika fijn gesneden
1 dl groentebouillon
1 theelepel pimenton de la verra
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel gemalen oregano
olijfolie
Zout en peper

 

Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg dan de paprika toe en bak deze kort mee. Men er dan de tomaten en de groentenbouillon door  en breng alles aan de kook. Voeg dan de kidneybonen, bleekselderij, kikkererwten en de jalapeno in adobosaus toe en stoof dit 5 minuten zachtjes door. Meng er dan de komijn, pimenton de la verra en oregano door en roer door. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer in een wrap of met een lekker rijst.

 

Tijdens de Mexicaanse kookworkshop

leer je veel meer bijzondere Mexicaanse gerechten maken. De Mexicaanse kookworkshop is een pittige workshop waarbij wij gebruik maken van diverse soorten Mexicaanse pepers. Bv chili cascabel
chili morita