2 st uien fijngesneden
1 blikje kidneybonen zonder het vocht
1 blikje kikkererwten zonder het vocht
2 teentje knoflook fijn gesneden
4 stengels bleekselderij schoongemaakt en in stukjes gesneden
3 trostomaten fijn gesneden
½ blikje jalapeno in adobo saus ( jalapeno gesneden)
2 stuks rode paprika fijn gesneden
1 dl groentebouillon
1 theelepel pimenton de la verra
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel gemalen oregano
olijfolie
Zout en peper

 

Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg dan de paprika toe en bak deze kort mee. Men er dan de tomaten en de groentenbouillon door  en breng alles aan de kook. Voeg dan de kidneybonen, bleekselderij, kikkererwten en de jalapeno in adobosaus toe en stoof dit 5 minuten zachtjes door. Meng er dan de komijn, pimenton de la verra en oregano door en roer door. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer in een wrap of met een lekker rijst.

 

Tijdens de Mexicaanse kookworkshop

leer je veel meer bijzondere Mexicaanse gerechten maken. De Mexicaanse kookworkshop is een pittige workshop waarbij wij gebruik maken van diverse soorten Mexicaanse pepers. Bv chili cascabel
chili morita