Cheesecake uit santander recept uit de spaanse keuken quesada

Ingrediënten

2,5 dl melk
schil van een halve citroen ( zonder het wit)
1 st kaneelstokje
120 gr koekkruim fijn gemalen (mariakaakjes)
400 gr ricotta kaas
250 gr suiker
4 st eieren
poedersuiker
kaneelpoeder
boter
bloem

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je Cheescake uit Santander uit de Spaanse keuken

Doe de melk met de citroenschil en het kaneelstokje in een pannetje en breng dit langzaam aan de kook. Zet dan het vuur uit zeef de melk door een vergiet en laat afkoelen. Klop de ricotta even op in een keukenmachine en voeg dan beetje bij beetje de suiker en de eidooiers toe. Voeg dan de melk en de briochekruim toe en meng dit goed door. Smeer een bakvorm in met wat boter en bestuif deze met bloem giet hier het beslag in en bak de taart af op 150 c in ongeveer 45 minuten. Als de taart gaar is haal deze dan uit de oven en stort opeen mooie schaal. Garneer af met wat poedersuiker en wat kaneelpoeder.