Cheesecake met kersen

Ingrediënten

125 g cruesli
125 g maria-biscuits
25 g zachte boter
400 g zachte verse roomkaas
3 eieren
150 g suiker
125 ml crème fraîche
sap en rasp van 1 citroen (liefst bio)
600 g kersen, gewassen, steeltjes eraf
4 blaadjes gelatine
200 ml rode bessensap
2 zakjes vanillesuiker

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Cheesecake met kersen

Smeer een rechthoekige vorm met uitneembare bodem van 30 bij 20 cm in met boter, en verwarm ondertussen de oven voor op 170°C.Maal de cruesli en koekjes in een keukenmachine fijn, voeg de boter toe en laat de machine kort draaien tot het goed gemengd is. Haal het deeg uit de machine en druk uit tot een vlakke bodem in de ingevette bakvorm.Bak de taartbodem 12 min en haal de bodem daarna  uit de oven. Verlaag  nu de temperatuur van de oven naar  150°C. Meng in een keukenmachine de roomkaas met de eieren, crème fraîche, suiker, citroenrasp- en sap en klop alles tot  je een glad beslag  krijgt. Schenk dit op de afgebakken bodem.Plaats de taart terug in de oven en bak  de taart in 40 min goudbruin ,ondertussen kun je  de kersen ontpitten  vang wel het  vrijkomend sap in een kom apart op. Haal na 40 min de taart uit de oven en  laat de taart een  uurtje afkoelen op kamertemperatuur.

Kersen

Leg de kersen op de taart, week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Breng in een steelpan het bessensap en opgevangen kersensap met de vanillesuiker aan de kook, neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Laat iets afkoelen. Schenk de gelei als het net wat dikker begint te worden over de kersen en zet de taart in de koeling tot hij helemaal is afgekoeld.