Champignons tapas recept met een kruidig korstje champinones rebozadas

Ingredienten

- 1 theelepel komijn gemalen
- 2 teentje knoflook fijngesneden
- 15 witte champignons schoongemaakt ( laat de steel eraan zitten)
- 1 rode chili peper fijn gesneden ( zonder het zaad)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde peterselie- 3 stuks eiwit
- Rasp van ½ citroen ( bio)- 1 theelepels paprikapoeder mild
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels gedroogde oregano
- Panko om te paneren ( te koop in de toko)

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Gevulde gefrituurde champignons naar Spaans recept

Hoe maak je dit gerecht?

Gevulde gefrituurde champignons naar Spaans recept

Bereiding:
Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook en de rode peper kort aan.

Voeg dan de champignons toe en bak deze kort mee.

Blus af met de kippenbouillon zet het vuur lager doe de deksel op de pan en stoof de champignons in 10 minuten gaar.

Haal de pan dan van het vuur en laat de champignons afkoelen.

Meng in een kom de eiwitten, oregano, peterselie, paprikapoeder, komijn, zout en het citroenrasp en klop dit goed door elkaar.

Haal de champignons door het eiwit mengsel en dan door de panko.

Frituur goudbruin op 180c.