Werkwijze currypasta

 Doe de knoflook, rode peper en de sjalotten in een vijzel en stamp deze tot een gladde pasta.Verhit de kokosmelk in een pan en breng dit aan de kook.Kook de 1 dl kokosmelk onder voortdurend roeren in totdat je kunt zien dat de kokosolie uit de melk komt.
Voeg dan de pasta uit de vijzel, trassi, sojasaus, Laos, en limoenblaadjes toe en roer dit op laag vuur nog een minuut door.

Werkwijze soep

Voeg dan de kokosmelk en de currypasta toe en breng dit aan de kook.Zet dan het vuur lager voeg dan de champignons en de groentebouillon toe en kook de soep 5 minuten zachtjes in.Voeg dan de soja saus, suiker, pinda’s , vissaus en het losgeklopte ei toe blijf de soep goed doorroeren en laat 1 minuutje zachtjes door pruttelen.Zet dan het vuur uit en breng de soep dan op smaak met evt. wat extra sojasaus en vissaus.

Presentatie soep

Draai de noedels met behulp van een vork in een rolletje en leg de rolletjes op een bord. Verdeel over elk rolletje wat tauge, kousenband, spitskool, bamboescheuten, pinda’s en wat Thaise basilicum en serveer dit bij de soep.

Meer weten over de keuken van Laos?

Wil je Laos’ eten leren koken? Neem dan eens een kijkje bij onze kookworkshop Laos. Hierbij ga je met vrienden, familie of collega’s 3 uur lang heerlijk koken, eten en drinken. Gegarandeerd een succes!