Ceviche van albecore tonijn met kokos gember creme en salsa van watermeloen en yamboon

Ingredienten

- 350 gr Albacoretonijn in dunne plakjes gesneden Voor de kokos gember creme
- ½ eetlepel verse gember geraspt
- 0,5 dl kokosmelk
- 2 dl creme fraiche
- 1 eetlepel korianderblaadjes fijngesneden
- rasp van een limoen
- 25 gr kokos geraspt
- ½ teentje knoflook fijn gesneden
- zout en peper
- Voor de marinade van de tonijn
- 1 dl limoensap
- 1 dl citroensap
- 1/2 dl sinaasappelsap
- 1 theelepel verse gember geraspt
- 1 dl olijfolie
- zout en peper

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Ceviche van tonijn met salsa van watermeloen en Yam

Hoe maak je dit gerecht?

Ceviche van tonijn met salsa van watermeloen en Yam

Bereiding:
Meng alle ingredienten voor de kokos gember creme door elkaar in een kom en breng dit op smaak met zout en peper. Meng alle ingredienten voor de marinade door elkaar in een kom en breng op smaak met zout en peper. Marineer de tonijn 15 minuten met de marinade. Leg dan een beetje van de kokosgember creme op een bord en leg hier dakpansgewijs de tonijn overheen. Bestrooi de tonijn met de salsa van watermeloen en yamboon