Ceviche van albecore tonijn met kokos gember creme en salsa van watermeloen en yamboon

Ingrediënten

350 gr Albacoretonijn in dunne plakjes gesneden Voor de kokos gember creme
½ eetlepel verse gember geraspt
0,5 dl kokosmelk
2 dl creme fraiche
1 eetlepel korianderblaadjes fijngesneden
rasp van een limoen
25 gr kokos geraspt
½ teentje knoflook fijn gesneden
zout en peper
Voor de marinade van de tonijn
1 dl limoensap
1 dl citroensap
1/2 dl sinaasappelsap
1 theelepel verse gember geraspt
1 dl olijfolie
zout en peper

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Ceviche van tonijn met salsa van watermeloen en Yam

Meng alle ingredienten voor de kokos gember creme door elkaar in een kom en breng dit op smaak met zout en peper. Meng alle ingredienten voor de marinade door elkaar in een kom en breng op smaak met zout en peper. Marineer de tonijn 15 minuten met de marinade. Leg dan een beetje van de kokosgember creme op een bord en leg hier dakpansgewijs de tonijn overheen. Bestrooi de tonijn met de salsa van watermeloen en yamboon