Bereiding zuurkool
Verhit de boter in een pan en voeg de zuurkool en kummel toe.Stoof de zuurkool op laag vuur onder voortdurend roeren 5 minuten.Blus dan af met de bouillon en voeg de komijn toe.Blijf net zo lang roeren totdat de bouillon opgelost is.
Bereiding aardappelpuree
Stamp dit tot een gladde puree en breng op smaak met zout en peper.
Werkwijze Casselerrib met zuurkool en aardappel in bladerdeeg
Leg de plak bladerdeeg op de werkbank.Leg in het midden van het bladerdeeg de plakjes gesneden ham dakpansgewijs over elkaar heen.Verdeel de aardappelpuree met een vork gelijkmatig over de ham plakjes.Verdeel de gestoofde zuurkool met een vork gelijkmatig over de aardappelpuree.Leg het stuk casselerrib in het midden van de gestoofde zuurkool en besmeerde casselerrib met mosterd. Rol dan het korstdeeg over de casselerrib en vouw het korstdeeg dicht.Leg de casselerrib dan met de vouw van het korstdeeg naar beneden op een met bakpapier belegde bakplaat. Besmeer het korstdeeg dan met eigeel en bak de casselerrib af op 200c in ongeveer 20 minuten.