Casselerrib met zuurkool en aardappel in bladerdeeg

Ingrediënten

Zuurkool

200 gr zuurkool
1 dl kippenbouillon
1 theelepel kummel
½ theelepel gemalen komijn
roomboter

Aardappelpuree

500 gr gekookte aardappels
2 eetlepels Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook fijn gesneden
1 theelepel nootmuskaatpoeder
0,5 dl slagroom
Roomboter
Peper en zout

Casselerrib

500 gr Casselerrib
150 gr gerookte ham
2 st eigeel
Mosterd
Roomboter
Bladerdeeg
Zout en peper naar smaak

Italiaanse kookworkshop

Italiaanse kookworkshop kookstudio keukenvuur
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 67,50 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Bereiding zuurkool

Verhit de boter in een pan en voeg de zuurkool  en kummel toe.Stoof de zuurkool op laag vuur onder voortdurend roeren 5 minuten.Blus dan af met de bouillon en voeg de komijn toe.Blijf net zo lang roeren totdat de bouillon opgelost is.

Bereiding aardappelpuree

Stamp dit tot een gladde puree en breng op smaak met zout en peper.

Werkwijze Casselerrib met zuurkool en aardappel in bladerdeeg

Leg de plak bladerdeeg op de werkbank.Leg in het midden van het bladerdeeg de plakjes gesneden ham dakpansgewijs over elkaar heen.Verdeel de aardappelpuree met een vork gelijkmatig over de ham plakjes.Verdeel de gestoofde zuurkool met een vork gelijkmatig over de aardappelpuree.Leg het stuk casselerrib in het midden van de gestoofde zuurkool en besmeerde casselerrib met mosterd. Rol dan het korstdeeg over de casselerrib en vouw het korstdeeg dicht.Leg de casselerrib dan met de vouw van het korstdeeg naar beneden op een met bakpapier belegde bakplaat. Besmeer het korstdeeg dan met eigeel en bak de casselerrib  af op 200c in ongeveer 20 minuten.