Caramelijs maken recept glace au caramel

Ingrediënten

150 g suiker
1 dl water
7 dl slagroom
4 dl melk
6 st eidooiers
75 gr suiker

Tapas kookworkshop

Tapas kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

Karamelijs maken recept voor de ijsmachine glace au caramel

 

Meng in een rvs kom de eidooiers, 2 dl melk en de 75 gr suiker goed door elkaar. Doe suiker en het water in een pan en laat dit karamelliseren. Blus af met de slagroom en de 2 dl melk en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en giet dit beetje bij beetje in de kom bij de eidooiers en roer goed door. Giet deze massa weer in de pan en breng dit langzaam onder voortdurend roeren tegen de kook aan ( mag niet koken!) .Haal de pan dan van het vuur en giet de massa door een zeef. Laat dit goed afkoelen en draai op in een ijsmachine.