Cactusvijg salade recept uit de mexicaanse keuken ensalada de hojas de cactus

Ingrediënten

500 gr cactus blad ( de plant van de Vijgcactus) schoongemaakt en in reepjes gesneden
1,5 ltr water
½ theelepel baking soda
2 theelepels zout
2 trostomaten in blokjes gesneden
rasp van 1 limoen
sap van 1 limoen
1 rode ui in dunnen plakjes gesneden
1 eetlepel verse oregano
4 eetlepel olijfolie
zout en peper
1/5 bosje koriander fijn gesneden

Tapas kookworkshop

Tapas kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

Cactusvijg salade recept uit de keuken van mexico

Bereiding:
Doe het water samen met het zout en de baking soda in een pan en breng deze aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg het cactusblad toe. Kook dit in 15 minuten op laag vuur langzaam gaar. Zet dan het vuur uit giet de cactus af laat even afkoelen en dep droog met wat keukenpapier. Meng in een kom de trostomaat met de cactus, limoensap en rasp, rode ui, oregano, olijfolie en koriander en breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade in diepe boren en strooi de Parmezaanse kaar erover heen.