Bunny chow met gehakt afrikaanse keuken

Ingrediënten

2 tomaten in blokjes gesneden
350 gr rundergehakt rul gebakken
250 gr kidneybonen
2 el tomatenpuree
1 ui fijngesneden
1 eetlepel gember fijngesneden
2 eetlepels currypoeder
2 dl runderbouillon
1 groene peper, fijngesneden
2 tenen knoflook fijngesneden
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel chilipoeder
3 aardappels in kleine blokjes gesneden
1 tl zout
Mini broodjes afgebakken ( hard brood)
Paar takjes verse korianderblad

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Bunny chow een van de traditionele recepten van Zuid Afrika

Kook de aardappels gaar. Fruit de ui in wat olie in een grote pan op een laag vuur .Voeg de gember, knoflook, groene peper, currypoeder, komijn, koriander, chilipoeder en zout toe. En bak dit 1 minuut mee.Voeg de in blokjes gesneden aardappelen en runderbouillon toe en breng dit aan de kook. Voeg de gesneden tomaten, de uitgelekte bonen en het gerulde gehakt toe.Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat dit 15 minuten sudderen. Snijd ondertussen het kapje van de broodjes af en haal de zachte binnenkant eruit.Vul het uitgeholde brood met de bonencurry en garneer dit met verse koriander.