Werkwijze filodeeg en wormen

Haal het filodeeg uit de verpakking en snij de plakken doormidden. Smeer de helft van de plakken in met wat eiwit strooi hier de buffelowormen en BBQ kruiden over. Vouw dan de andere helft van het filodeeg over de wormen en druk dit voorzichtig dicht. Smeer de helft van het filodeeg weer in met wat eiwit en vouw de filodeeg dubbel. Verdeel het deeg in drie stukken en leg dit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer de filostukken  in met wat eiwit en strooi er aan de bovenkant nog wat wormen en BBQ kruiden overheen.Bak de filodeegplakken in een oven van 200c in 8 minuten krokant.

Werkwijze zwarte bonen dressing

Wel de zwarte bonen 5 minuten in 1 dl warm water en giet ze daarna af. Verhit de olie in een pan en voeg de rode peper, knoflook en de zwarte bonen toe en bak dit kort mee. Blus nu af met de kippenbouillon en breng dit aan de kook.Zet dan het vuur lager en voeg nu de oestersaus  en de sushiazijn toe. Kook in tot de gewenste dikte en breng op smaak met zout en peper.

Werkwijze sprinkhanen

Rooster de sprinkhanen in een tefalpan en bestrooi deze met de BBQ kruiden.

Presentatie

Maak een stapeltje van drie plakjes filodeeg  op het bord met daartussen wat aangemaakt sla. Leg hier de gebakken sprinkhanen langs en  druppel hier wat van de zwarte bonen dressing over.