Briouats met koriander en garnalen naar Afrikaans recept
Verhit de olijfolie in een pan en bak de sjalotten kort aan. Voeg dan de garnalen toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg de Chermoula toe en bak dit op laag 2o seconden mee. Meng er dan de koriander, munt en eidooier door en bak dit op laag vuur 20 seconden mee en breng op smaak met zout en peper.Het vouwen
Spreid een vel filodeeg uit op een werkbank en snij het in de lengte in 3 stukken. Neem een stuk deeg en bestrijk dit met het losgeklopte ei. Leg 1 eetlepel garnalenmengsel in de hoek van een uiteinde van het deeg. Vouw het deeg schuin over de vulling heen zodat er een driehoek ontstaat. Vouw de driehoek nog eens dubbel en herhaal dit tot dat het hele stuk deeg dichtgevouwen is. Snij overhangende of overblijvende deegstukjes af. Plak de open randen dicht met eimengsel. Herhaal deze handeling totdat al het deeg opgevouwen is.
Bakken
Zet een koekenpan met olie op het vuur en bak de briouats aan allebei de kanten goudbruin.Als ze goudbruin zijn neem dan de briouats uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Chermoula recept