Hoe maak je dit gerecht?

Werkwijze beslag Panisse de Marseille beslag

Doe de bloem samen met het zout en de nootmuskaat in een kom. Voeg dan het water en de olijf olie toe en meng dit door tot een glad beslag. Voeg dan de knoflook en peper uit de molen toe en meng goed door. Doe dit beslag in een pan met een dikke bodem en zet de pan op een laag vuurtje. Blijf constant roeren totdat de het beslag steviger wordt. Op het moment dat het beslag loslaat van de pan moet je het nog drie minuten zachtjes door blijven roeren. Zet dan het vuur uit en stort het beslag in een met boter ingesmeerde vorm. Dek het beslag af met plastic folie zet de vorm in de koelkast en laat minimaal twee uur goed doorkoelen.

Werkwijze bakken Panisse de Marseille

Haal na 2 uur de vorm uit de koelkast en stort het beslag op een snijplank. Snij dan plakjes van het beslag en bak deze goudbruin in ruim olijfolie. Mocht je dit te veel werk vinden dan kun je de plakjes ook evt goudbruin frituren of afbakken in de oven. Mocht je de optie van de oven gebruiken smeer de plakjes dan in met wat olijfolie en leg de plakjes op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak de plakjes dan goudbruin op 200 c in ongeveer 15 minuten.

Hapjes op het terras aan de haven van Marseille

Toen ik in de haven van Marseille was werden deze Panisse geserveerd als hapje bij een mooie glas wijn ( ging natuurlijk wel eerst een mooi plateau Fruits de Mer aan vooraf).

Panisse uit Marseille
Bouillabaisse Fruits de mer ook de Panisse is een specialiteit uit Marseille

De Panisse werden per twee geserveerd met een vulling van groene tapanade of een crème van geitenkaas