Bombe van witlof met knolselderij en balsamico

Ingrediënten

1 kg witlof schoongemaakt
0,5 dl balsamico
3 dl kippenbouillon
1 kg aardappel geschild
50 gr boter
1 dl melk
1 dl room
1/2  knolselderij schoongemaakt en fijngesneden
-Zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Bombe van witlof met knolselderij en balsamico vegetarische versie

 

Kook de aardappels samen met de knolselderij gaar en maak hier puree van. Voeg dan de room, melk,  boter toe en breng  op smaak met zout en peper. Snij de onderkant van de witlof eraf en verwijder de bladeren. Verhit de olie in de pan en bak de bladeren kort aan.Blus dit af met de balsamico en de gevogelte bouillon en kook de bladeren beetgaar. Haal deze dan uit de braadslee en laat de bladeren in een vergiet uitlekken. Leg de bladeren dakpansgewijs in een metalen ring en druk hier de aardappel knolselderij puree in. Leg de bombes dan op een met vetvrij papier belegde plateau en maak warm in de oven.