Bobotie recept zuid afrikaanse keuken

Ingredienten

- 1 plakjes witbrood
- 1 dl melk
- 0,5 dl melk
- 500gr lamsgehakt
- 1 ui fijngesneden
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 eetlepels masalakerrie
- 1 theelepel koenjit
- 1 theelepel ketoembar
- ½ theelepel djinten
- 1 mespunt kruidnagelpoeder
- Peper uit de molen
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels citroensap
- 40 gr rozijnen
- 20 gr amandelschaafsel
- 1 eetlepel mangochutney
- 1 theelepel gedroogde gemengde kruiden (mint en oregano)
- 3 eieren
- 5 citroenblaadjes

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Bobotie recept met specerijen uit de keuken van Zuid Afrika

Hoe maak je dit gerecht?

Bobotie recept met specerijen uit de keuken van Zuid Afrika

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180c. Week het brood in de melk en laat dit 2 minuten weken. Vermeng het gehakt met het fijngemaakte brood, ui, knoflook, specerijen, peper, zout, citroensap, rozijnen, amandelen, chutney en kruiden. Druk het gehakt uit in de ovenschaal. Klop de eieren los met de 0,5 dl melk en giet dit over het gehakt. Druk de citroenblaadjes in de bovenlaag en bak de bobotie in circa 45 minuten gaar; de bovenkant moet lichtbruin zijn.