Bobotie recept zuid afrikaanse keuken

Ingrediënten

1 plakjes witbrood
1 dl melk
0,5 dl melk
500gr lamsgehakt
1 ui fijngesneden
1 teentje knoflook fijngesneden
2 eetlepels masalakerrie
1 theelepel koenjit
1 theelepel ketoembar
½ theelepel djinten
1 mespunt kruidnagelpoeder
Peper uit de molen
1 theelepel zout
3 eetlepels citroensap
40 gr rozijnen
20 gr amandelschaafsel
1 eetlepel mangochutney
1 theelepel gedroogde gemengde kruiden (mint en oregano)
3 eieren
5 citroenblaadjes

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180c. Week het brood in de melk en laat dit 2 minuten weken. Vermeng het gehakt met het fijngemaakte brood, ui, knoflook, specerijen, peper, zout, citroensap, rozijnen, amandelen, chutney en kruiden. Druk het gehakt uit in de ovenschaal. Klop de eieren los met de 0,5 dl melk en giet dit over het gehakt. Druk de citroenblaadjes in de bovenlaag en bak de bobotie in circa 45 minuten gaar; de bovenkant moet lichtbruin zijn.