Black tiger garnalen in knoflook recept uit de mexicaanse keuken camarones al mojo de ajo

Ingrediënten

1 kg gamba’s gepeld de kop eraan gelaten
8 teentjes knoflook fijn gesneden
1 theelepel zout
1 theelepel witte wijn azijn
zonnebloemolie
zout en peper
roomboter
sap van 2 limoenen
1 rode peper klein gesneden

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Black tiger garnalen in knoflook camarones al mojo de ajo

Doe de teentjes knoflook met het zout, witte wijn azijn en de peper in een vijzel en stam hier een gladde puree van.Marineer de gamba’s met deze knoflook peper puree ( minimaal 10 minuten). Verhit olie in een pan en bak de gamba’s bijna gaar.Voeg dan een beetje roomboter toe zet het vuur lager en roer dit door de gamba’s heen.Voeg dan het limoensap toe en zorg dat de gamba’s gaar zijn.