Black tiger balletjes met waterkastanje en bacon recept

Ingrediënten

8 sneetjes witbrood
400 gr black Tiger gamba’s schoongemaakt
1 eidooier
6 stuks fijngesneden waterkastanjes
100 gr bacon
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel suiker
½ theelepel zout
2 theelepels maïzena
1 theelepel sesamolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Gefrituurde dim sum van gamba met waterkastanje en bacon

Verwijder de korstje van het witbrood en snij het brood in klein blokjes. Doe de garnalen en de eidooier in een keukenmachine en draai dit fijn. Haal de garnalenmassa uit de keukenmachine en doe dit in een kom. Voeg de waterkastanjes, bacon, zout, sesamolie, sojasaus en maizena toe dek de kom af met plastic en laat deze 30 minuten in de koelkast doorkoelen. Draai kleine balletjes van de garnalen mix en rol dit door het gesneden brood. Frituur de balletjes op 180 c goudbruin en serveer evt met een dip. Recept Ananas dipsaus