Bitterkoekjes ijs recept

Ingrediënten

2 dl slagroom
2 dl melk
350 gr bitterkoekjes fijngesneden
merg van een vanillestokje
2 el honing
10 st gepasteuriseerde eidooiers
1 dl amaretto
5 dl slagroom
2 dl melk

Tapas kookworkshop

Tapas kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

Mix in een kom de 2 dl melk, 5 dl room, 1 dl amaretto, 2 eetlepels honing en de gepasteuriseerde eidooiers goed door elkaar. Doe de 2 dl room, 2 dl melk, bitterkoekjes en de merg van het vanillestokje in een pan en breng dit aan de kook. Als het kookt zet dan het vuur lager en mix met behulp van een keukenmachine tot een gladde puree. Giet deze puree beetje bij beetje in de kom bij de eidooiers en roer goed los. Giet deze massa weer in het pannetje en breng dit langzaam onder voortdurend roeren tegen de kook aan ( mag niet koken!). Haal de pan dan van het vuur en giet de massa in een kom en laat dit goed afkoelen. Draai deze massa op in een ijsmachine.