Een bijzonder dessert de Halo Halo Supreme uit de Filipijnse keuken

Een bijzonder dessert de Halo Halo Supreme uit de Filipijnse keuken

Een bijzonder dessert de Halo Halo Supreme uit de Filipijnse keuken

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
De vulling voor de glazen
15 gr rode adzuki bonen in blik
10 gr gezoete gele mung bonen
5 gr gekookte zoet aardappel puree paars
10 gr kokos sport coconut sport
Toppings
200 gr crus­hed ice
2 dl pandanbladsiroop
3 dl gecondenseerde ongezoete melk
1/4 recept crème karamel
40 gr rice crispies
4 bolletjes vers vanille-ijs
20 gr gezoete pinda’s

philipijns dessert

Het geheel ziet er uit als een ijsberg met kleurtjes en verschillende garnituren onder in het glas. In Singapore heb ik dit ook eens gegeten alleen gebruiken ze daar veel meer verschillende soorten siroop om over het ijs heen te doen. En als garnituur in de glazen zitten daar meer gelei achtige gerechten, linzen en bonen in.

 

Een bijzonder dessert de Halo Halo Supreme uit de Filipijnse keuken

Werkwijze

Verdeel de ingrediënten voor de vulling over 4 mooie glazen Bedek de schaaltjes met het crus­hed ice en verdeel over het crus­hed ice de pandansiroop, gecondenseerde ongezoete melk, gezoete pinda’s, zoete aardappel en de rice crispies. Doe bovenop de crus­hed ice een bolletje vanille-ijs en wat crème karamel serveer er een lange lepel bij.

De zoete aardappelpuree maak je door zoete aardappels te schillen en gaar te koken in water. Als de aardappels gaar zijn giet ze dan af , stampt goed fijn en meng er evt nog wat gecondenseerde melk door.
coconut sport is een kokossoort die vleziger is dan de gewone en het vruchtvlees lijkt op drilpudding. Deze is te koop in de toko in potjes of flesjes.
De rode adzuki bonen in blik en de  gezoete gele mung bonen zijn te koop in de toko.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
lokale markt Siep Raep Cambodja
Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht
Pad Thai van de kookschool in Chang Mai in Thailand
Zo maak je de originele Indonesische pindasaus (satésaus)
Gestoofd varkensvlees met Tahure recept uit de Filipijnse keuken