Bietenbrood recept uit de indiase keuken lal poori

Ingrediënten

450 gr volkorenmeel
1 bietje gekookt en fijn geraspt
2,2 dl warm water
Zonnebloemolie om te frituren

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Bietenbrood op basis van volkorenmeel uit de Indiase keuken

Bereiding:

Meng in een kom het meel, water , bietje en 1 eetlepel olie tot een stevig deeg.Verdeel het deeg in gelijke balletjes 18 stuks. ( ter grote van een kers). Bestrijk je handpalmen met wat olie en rol de balletjes glad.Bestuif de werkbank met bloem en rol elk balletje uit tot een rondje van 2,5 cm doorsneden.Verhit in een pan de olie en laat voorzichtig de rondjes in de olie glijden.Hou de rondjes goed onder met een schuimspaan en zodra het brood gepoft is draai het dan om en bak de andere kant.