Beurre blance met parmezaanse kaas en koffie

Ingrediënten

2 st sjalotje fijngesneden
2 st laurierblaadjes
1 dl droge witte wijn
1 dl witte rum
2,5 dl Noilly Prat
2,5 dl room
2 eetlepel Parmezaanse kaas
koude roomboter om mee te binden
zout
gevriesdroogde koffiepoeder

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Beurre blance recept met parmezaanse kaas en koffie

Doe de  sjalotjes, laurier, witte wijn, witte rum en Noilly prat in een sauspan en breng dit aan de kook. Laat dit tot de helft inkoken en zeef er dan de sjalotjes en de laurier uit. Doe dit weer in een sauspan en voeg de room toe. Laat dit weer inkoken tot de helft van de massa is overgebleven. Monteer dit mengsel af met koude boter (klontje voor klontje) en voeg dan de Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met zout.  Als je de saus gebruikt strooi dan op het laatste moment wat gevriesdroogde koffie erover. Dit recept kun je gebruiken voor kreeft met parmazaanse kaas en koffie