Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Beurre blanc recept zelfgemaakt
Ingrediënten
10 sjalotjes
2 laurierblaadjes
0,5 dl droge witte wijn
5 dl Noilly Prat
5 dl room
zout
Koude roomboter om mee te binden
Beurre Blanc 2
1 ltr sauterne
1 ltr Noilly Prat
1 ltr witte wijn
1 ltr room
koude roomboter
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Inclusief de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70 euro p.p.
Bereiding
Zo maak je de klassieke Beurre blanc recept uit restaurant Seinpost
Doe de sjalotjes, laurier, witte wijn en Noilly prat in een sauspan en breng dit aan de kook.Laat dit tot de helft inkoken en zeef er dan de sjalotjes en de laurier uit.Doe dit weer in een sauspan en voeg de room toe.Laat dit weer inkoken tot de helft van de massa is overgebleven.Monteer dit mengsel af met koude boter (klontje voor klontje) en breng op smaak met zout. Zet warm weg en laat niet meer koken anders schift de saus! Gebruik bijvoorbeeld een thermoskan. Je kunt deze basis gebruiken voor verschillende gerechten bv kreeft met een saus van parmazaan
Beurre Blanc 2
tot 1/4 reduceren en dan afmonteren