Beignet van bakkeljouw recept bolinhod de balcalhau

Ingrediënten

250 gr bakkeljouw
200 gr geschilde aardappels
1 ui fijngesneden
1 eetlepel peterselie fijngesneden
2 eieren
2 eidooiers
nootmuskaatpoeder
2 eetlepels olijfolie
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je beignets van bakkeljouw naar portugees recept

Spoel de bakkeljauw in koud water en laat dit 6 uur in koud water staan. Spoel de bakkeljauw daarna weer en zet in koud water weg( voor 6 uur )Giet de bakkeljauw dan af en kook de vis in ongeveer 10 minuten in kokend water gaar. Neem daarna de vis uit het hete water (bewaar het vocht hier kook je straks de aardappels in). Ontdoe de vis van graten en prak de vis met een vork fijn.Kook nu de aardappels gaar in het water waar je de vis in hebt gekookt. Als de aardappels gaar zijn giet deze dan af en prak samen met de vis fijn. Doe het vismengsel in een kom en meng er de eieren, eidooiers, ui en peterselie door.Breng op smaak met peper, olijfolie, zout en nootmuskaatpoeder. Maak nu met behulp van 2 dessertlepels mooie balletjes en frituur dit in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier en presenteer dit op een bordje met wat citroenpartjes erbij