Bbq spareribs coca cola bbq workshop big green egg grill dome soulfood

Ingrediënten

4 strengen spareribs door de midden gesneden
2 liter Coca Cola
2 liter ananassap
300 gr bruine suiker
4 sjalotten fijngesneden
2 theelepels knoflook poeder
1 klein blikje tomatenpuree
2 eetlepels zonnebloemolie
2 dl tomatenketchup
2 eetlepels Worchestershire saus
1 theelepel mosterdpoeder
2 eetlepels balsamico azijn
1/2 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel peper uit de molen
1/2 theelepel witte peper gemalen
1 eetlepel gerookte paprika poeder
2 eetlepels citroensap

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Breng in een pan de Cola, ananassap en de suiker aan de kook voeg dan de spare ribs toe.( Leg hier een bordje op zodat ze goed onder staan ) dek de pan af met een deksel.Kook de spareribs langzaam in +/- 1 uur gaar.Maak ondertussen de BBQ saus.Verhit de olie in een pan en bak de sjalotten kort aan.Voeg de rest van de ingrediënten toe en zet dan het vuur uit.Als de spare ribs bijna gaar zijn haal ze dan uit de pan ( niet het vocht weggooien) en leg ze in het Vrack kort op de BBQ.Voeg 2 dl van het kookvocht van de spareribs aan de BBQ saus toe en breng dit allemaal weer aan de kook.Smeer nu de BBQ saus met een kwastje over de spare ribs en maak ze goed warm( let op dat ze niet verbranden)Snij in stukken en serveer meteen.