BBQ kip in een marinade van citroen knoflook en honing

Ingrediënten

1 piepkuiken ontbeend  +/- 650 gr ( vraag de poelier)
Voor de marinade
2 st jong citroengras fijngesneden
6 st limoenblad nerf verwijderd en fijngesneden
3 tl gemberknoflookpasta
3 el zoute sojasaus
2 el honing
Rasp van 1 limoen
zonnebloemolie
Limoen chili zout

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Inclusief de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70 euro p.p.

Bereiding

Doe de ingrediënten voor de marinade in de keukenmachine en draai dit tot een gladde pasta. Haal de pasta dan uit de keukenmachine en smeer hier de kip mee in. Doe de kip dan in een schaal en dek deze met plasticfolie af. Zet de schaal in de koelkast en laat de kip minimaal 1 uur marineren. Haal na het uur de kip uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Grill de kip gaar op de BBQ en bestrooi op het laatste moment met de limoen chili zout serveer er een lekker dip bij.