Basmati rijst uit de rijstkoker met Indiase specerijen

Ingrediënten

500 gr Basamati rijst
1 ltr water
1 theelepel zout
1 tl venkelzaadjes
½ tl zwarte peper gemalen
3 st verse kerriebladeren
2 el korianderblaadjes fijngesneden
Zaden van 4 groene kardemom peulen
2 trostomaten in stukjes gesneden
2 dl kokosmelk
2 el kokosolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Doe de rijst in de kom van de rijstkoker en vul deze met koud water. Roer de rijst goed door zodat het zetmeel van de rijst af gaat. Giet de rijst dan op een zeef af. Herhaal dit proces totdat het water helder is dat je van de rijst afgiet. Vul de kom van de rijstkoker dan weer samen met de rijst en voeg zo veel water toe totdat de rijst net onder staan. Laat dit 2 uur zo staan. Giet vervolgens na 2 uur de rijst weer af op een zeef. Vul de kom van de rijstkoker dan met het water, zout, venkelzaadjes, zwarte peper, kerrie blader, koriander, kardemom, kokosmelk, trostomaat en kokosolie en meng dit goed door. Voeg dan de geweekte basmati rijst toe roer dit goed door doe de deksel van de rijstkoker dicht en laat het apparaat het werk verder voor je doen.

Lekker met boterkip