Basis recept voor het maken van lange vingers

Ingrediënten

6 stuks eidooiers
130 gr suiker
Merg van ½ vanillestokje
4 eiwitten
60 gr maïzena
65 gr bloem
Citroensap

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Inclusief de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je lange vingers basis recept voor het maken van lange vingers

Maak de kom van de keukenmachine goed vetvrij met het citroensap. Doe de eiwitten en het merg van de vanille in de kom en klop dit totdat het eiwit in volume verdubbelt is. Voeg dan beetje voor beetje de suiker toe, als alle suiker is toegevoegd zet dan de keukenmachine uit. Spatel voorzichtig de eidooiers, maïzena en de bloem er door er meng dit tot een gladde massa (niet te lang mengen anders word het beslag te dun).Doe het beslag in een spuitzak en spuit het beslag op een met vetvrij belegde papier belegde bakplaat. Bak de lange vingers op 170c in ongeveer 15 minuten gaar. TIP: wil je de lange vingers extra krokant strooi er dan voor het afbakken nog wat poedersuiker over . Je kunt ook chocolade lange vingers maken door aan het beslag cacaopoeder toe te voegen.

* Voor taartband receptuur vermeerderen met 2 eidooiers!