Recepten
Zoek de lekkerste recepten
basis recept fermenteren smaakmakers miso hydrolaat

basis recept fermenteren en smaakmakers
Gefermenteerde chili
1 kg peper
40 gr zout
Garem vlees
1 kg product
150 gr zout
10% koji ( afhankelijk soort)
Smaakmakers
1kg product
35 gr zout
Pekel
1ltr vocht ( hydrolaat 3 dl de rest gewoon vocht!)
35 gr zout
1 kg product
Hydrolaat
Smartstill met 1,5 Liter heet water vullen. plaats het stoommandje op pootjes in de smartstill. Vul de rest van de smartstill met aromatische planten en starten maar.Twee uur destilleren is voldoende. Er blijft dan nog voldoende water in de smartstill achter om te voorkomen dat deze droogkoken.
Indonesische kookworkshop

- Inclusief (alcoholische) consumpties
- minimaal 10 deelnemers
Normaal: 70 euro p.p.
Nu: 65 euro p.p.
basis recept fermenteren smaakmakers en miso
alles onder de 4,5 ph is veilig
zout zonder jodium fermenteert schijnbaar beter?
na fermentatie koud zetten
hoe meer zout hoe trager de fermentatie
als er geen leven in zit werk dan met een backslap
miso nooit boven de 8% zout anders gaat de sporen dood let op de temp en vochtigheid
na miso 6% zout op het totaal
groentesappen 3 tot 4 dagen max
koji mengen met rijstbloem best verdelen met een verstuiver
1 kg puntpaprika
6 teentjes knoflook
35 gr zout
koud roken en fermenteren
Hydrolaat
stoommantje altijd halverwege de still met ringen eronder.
De aromatische planten moeten voor aanvang van de destillatie droog blijven anders kan de stoom er niet doorheen.
Stoofpeer kokos miso
1200gr rauwe geschild ( 800 gebakken)
900 gr jasmijnkoji
5,5% zeezout
100 gr bio kokosbloem