basis recept fermenteren smaakmakers miso hydrolaat

basis recept fermenteren en smaakmakers

Gefermenteerde chili

1 kg peper
40 gr zout

Garem vlees

1 kg product
150 gr zout
10% koji

Smaakmakers

1kg product
35 gr zout

Pekel

1ltr vocht  ( hydrolaat 3 dl de rest gewoon vocht!)
35 gr zout
1 kg product

Hydrolaat

Smartstill met 1,5 Liter heet water vullen. plaats het stoommandje op pootjes in de smartstill. Vul de rest van de smartstill met aromatische planten en starten maar.Twee uur destilleren is voldoende. Er blijft dan nog voldoende water in de smartstill achter om te voorkomen dat deze droogkoken.

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

basis recept fermenteren smaakmakers en miso

alles onder de 4,5 ph is veilig

zout zonder jodium fermenteert schijnbaar beter?

na fermentatie koud zetten

hoe meer zout hoe trager de fermentatie

als er geen leven in zit werk dan met een backslap

miso nooit boven de 8% zout anders gaat de sporen dood let op de temp en vochtigheid

na miso 6% zout op het totaal

groentesappen 3 tot 4 dagen max

koji mengen met rijstbloem best verdelen met een verstuiver

1 kg puntpaprika
6 teentjes knoflook
35 gr zout
koud roken en fermenteren

Hydrolaat

stoommantje altijd halverwege de still met ringen eronder.
De aromatische planten moeten  voor aanvang van de destillatie droog blijven anders kan de stoom er niet doorheen.