Basis hazelnoot creme beslag voor verschillende taarten vullingen

Ingrediënten

400 gr boter op kamer temperatuur
400 gr suiker
80 gr bloem
400 gr eieren op kamer temperatuur
1 borrelglas amaretto
400 gr hazelnootpoeder

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Basis hazelnoot creme beslag voor verschillende taarten vullingen

 

Doe de boter in een keukenmachine en tik dit een minuut op hoge snelheid op. Zet de keukenmachine dan lager en voeg de andere ingrediënten toe. Draai dit rustig nog een minuut door. Verwerk gelijk of bewaar het in een afgesloten bakje in de koelkast. De basis hazelnoot crème is geschikt voor allerlei vullingen, bak het af op een bodem van blind gebakken suikerdeeg.

Dit basis beslag is vergelijkbaar met een Franse frangipane vulling. Als je de hazelnoot crème in de taartvorm met suikerdeeg doet dan kun je allerlei variaties op de taart maken. Druk er bv gepocheerde vijgen in en je krijgt een hazelnoot taart met vijgen. Deze hazelnoot crème werkt met veel verschillende soorten ingrediënten.