Barri dessert recept uit de keuken van mauritius

Ingrediënten

4 eieren
3 dl melk
1 blikje gecondenseerde melk
½ tl saffraanpoeder
1 tl kardemom poeder
20 st amandel fijn gesneden
2 el donkere rum
150 gr suiker
1 dl water

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Barri een romige creme caramel uit de keuken van Mauritius

Doe de suiker en het water in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur zachter en laat dit karamelliseren. Blus af met 2 eetlepels rum zet het vuur uit en verdeel de karamel over een hittebestendige vorm. Zet de vorm even in de vriezer zodat de karamel hard gaat worden. Meng in een kom de eieren, melk, gecondenseerde melk, saffraanpoeder, kardemon en de amandelen goed door elkaar en stort dit op de harde karamel. Stoom dit gerecht gaar in een stoomoven of doe het in een gewone oven au bain-marie +/- 35 minuten.