Bapao deeg voor dim sum recept van dim sum kookworkshop

 

Werkwijze Deeg voor gestoomde broodjes ( bapao deeg) de giststarter daar begin je mee

Meng in een kommetje het water met de droge gist goed door elkaar.
Voeg dan de bloem en suiker toe en meng dit goed door.
Dek de kom af met plastic en laat de giststarter op een warme plek in volume verdubbel.

Bapao deeg recept werkwijze deel 2

Doe het bapaomeel samen met de suiker, zelfrijzend bakmeel en de bakingsoda in een kom en meng dit door.
Voeg dan het water en de roomboter toe en meng dit door tot een soepel beslag.
Dek de kom dan af met wat plastic en laat dit 15 minuten in de combisteamer rijzen.
Meng na 15 minuten het beslag met de gerezen giststarter en kneed tot een soepel deeg ( het kan dat je nog wat bloem moet toevoegen).

Veel plezier met dit recept. Het recept voor de vulling kun je ook op onze site vinden. Gezellig samen koken is altijd een feestje. Kom bij ons de Dim Sum kookworkshop volgen voor meer originele recepten. Of volg een van de andere kookworkshops bij KEUKENvuur