Banaanchocolade brood recept uit de keuken van costa rica pan de chocolate plÁtano

Ingrediënten

4 grote bananen gepeld en geprakt
250 gr bloem
150 gr walnoten fijn gehakt
125 gr suiker
2 theelepels bakpoeder
½ theelepel zout
3 st eieren
50 gr volle yoghurt
150 gr donker chocolade in stukjes gesneden
150 gr zachte roomboter
1 theelepel kaneelpoeder
merg van ½ vanillestokje

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Klop de roomboter samen met suiker 1 minuut op in de keukenmachine. Voeg dan een voor een de eieren toe. Voeg dan de vanille, yoghurt en de kaneel toe en meng dit door elkaar. Voeg dan de bloem, suiker, bakpoeder en het zout toe en meng dit door elkaar. Voeg dan de walnoten en de chocolade toe en meng dit goed door. Stort het beslag in een met boter en bloem bestoven bakblik en bak het bananenbrood op 165c af in ongeveer 35 minuten.