Bakkeljauw tapas recept met aardappel en knoflook

Ingrediënten

250 gr bakkeljauw
500 gr aardappel geschild
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 eetlepels peterselie fijngesneden
1 dl olijfolie
1 theelepel gemalen komijn
3 stuks gekookte eidooiers geprakt

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Bakkeljouw met aardappel en knoflook naar Spaans recept

Week de bakkeljauw in koud water minimaal 1 dag .Haal dan de vis uit het water en maak deze schoon.Kook de aardappels gaar giet deze af en stamp fijn.Breng de puree op smaak met de knoflook, peterselie, komijn en zout en peper.Roer er de olijfolie en de eidooiers door en dek de pan af met een deksel.Kook de vis gaar in een pan met water en zout haal dan van het vuur.Verdeel de warme aardappelpuree over wat schaaltjes en leg er wat van de vis bovenop.Giet over elk schaaltje wat olijfolie en serveer meteen.