Bakbanaan met tomaten peper tequila chutney platano con tomate tequila pimienta chutney

Ingrediënten

4 sjalotten fijngesneden
3 tomaten fijngesneden
3 rode pepers fijngesneden
3 teentjes knoflook fijngesneden
1 theelepel gemalen komijn
1/3 bosje koriander fijngesneden
3 eetlepels tequila Sap van 1 limoen
3 st bakbananen
olie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Verhit de olijfolie in een pan en bak de sjalot, knoflook en peper kort aan. Voeg dan de tomaten en de komijn toe en bak deze kort mee. Zet dan het vuur lager en laat dit zachtjes pruttelen totdat de gewenste dikte is bereikt. Zet dan het vuur uit en breng op smaak met limoensap, tequila,koriander zout en peper. Snij de bakbananen in plakjes van 2 cm en frituur deze goudbruin . Haal ze dan uit de frituur leg ze op keukenpapier en bestrooi met wat zout. Leg de bakbanaan dan op een schaal en leg op elk schijfje wat tomaten peper chutney.