Bakbanaancurry met kokos recept uit de keuken van sri lanka

Ingrediënten

500 gr bakbanaan schoongemaakt en in plakjes van 2 cm gesneden
1 ui fijngesneden
1 st pandanblad
2 st rode peper fijn gesneden
1 kaneelstokje
1 eelepel kurkuma
2 teentjes knoflook fijn gesneden
1 theelepel zout
1 eetlepelsuiker
3 dl kokosmelk
1 eetlepel gedroogde kerriebladeren
1 dl witte wijn azijn
zonnebloemolie
1 eelepel kerriepoeder
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Bakbanaancurry met kokos recept uit de keuken van Sri Lanka

Verhit de olie in een pan en bak de bakbanaan aan allebei de kanten goudbruin. Haal deze dan uit de pan en zet apart. Verhit olie in een pan en bak de ui kort aan. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en breng dit aan de kook. Voeg dan de bakbananen en laat inkoken totdat er bijna geen vocht meer in de pan zit. Zet dan het vuur uit en breng op smaak met zout en peper. Recept Sri Lanka specerijenmix .