Aubergineshakshuka lekker als onderdeel van een Mezze

Ingrediënten

2 aubergine ( gepoft) in dikke plakken gesneden
2 st ui in dunne ringen gesneden
1 teentje knoflook fijn gesneden
1 doosje cericetomaatjes doormidden gesneden
1 dl tomaten pulp
½ tl gemalen komijn
2 tl pimenton de la Verra
2 tl paprikapoeder
10  st eieren
150 gr fetakaas
2 eetlepels peterselie fijngesneden
5 muntblaadjes fijngesneden
Zout en peper
Olie
Ovenschaal

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Dep de gesneden aubergine droog met wat keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan  en bak de aubergine aan allebei de kanten kort aan. Haal de aubergine dan uit de koekenpan en laat de aubergine uitlekken op wat keukenpapier. Verhit olie in een koekenpan voeg de knoflook toe en bak kort aan. Voeg dan de gesneden ui toe en bak kort mee. Voeg dan de cericetomaatjes en de tomatenpulp toe en bak dit 30 seconden mee. Haal de pan dan van het vuur doe wat zout en peper door de tomatenmassa en laat de even afkoelen. Verdeeld de gebakken aubergine over de ovenschaal en giet daar bovenop de tomatensaus. Druk dan 10 kuiltjes in de massa en breek in elk kuiltje een ei.Verkruimel de feta over de eieren en bak de schotel in 15 minuten af in een oven van 185c.

Probeer ook eens de Duitse variant op dit gerecht de Berlijnse Hoppel Poppel