Aubergine zoetzuur pickel recept uit de keuken van sri lanka

Ingrediënten

500 gr aubergine in plakken van 1 cm gesneden
8 sjalotten in hele dunnen ringetjes gesneden
2 rode pepers in stukjes gesneden
1 eetlepel gele mosterdzaad
2 dl witte wijn azijn
½ theelepel
1 theelepel zout
1 theelepel chilipoeder
2 eetlepels suiker
2 theelepels kurkuma
zonnebloemolie

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zoet zuur van aubergine recept uit de keuken van Sri Lanka

Meng de mosterdzaadjes en 1 dl wijnazijn in een kom en laat dit 15 minuten weken.Doe de aubergine samen met de kurkuma en ½ theelepel zout  in een andere kom meng dit goed door en laat dit 15 minuten intrekken.Haal na 15 minuten de aubergine uit de kom en dep droog met keuken papier.Verhit de olie in een pan en bak de aubergine aan allebeide kanten goudbruin.Haal de aubergine dan uit de pan dep droog met wat keukenpapieren en laat afkoelen.Verwarm ondertussen de ander 1 dl witte wijn azijn met de chilipoeder, suiker, rode pepers, sjalotten en de 1 theelepel zout.Als de suiker is opgelost zet dan het vuur uit en laat de marinade even afkoelen.Stamp ondertussen de mosterdzaadjes met de wijn azijn fijn in een vijzelen doe dit in een weckpot.Leg hier de gebakken aubergine boven open en vul verder af met de marinade.Sluit de deksel van de weckpot en schud de weckpot stevig door.Laat de aubergine minimaal 3 dagen marineren en dan is hij klaar voor gebruik.