Aubergine van de bbq met gedroogde garnalen streetfood vietnam ca tim voi tom kho

Ingrediënten

150 gr gedroogde garnalen ( te koop bij de toko)
3 Chinese lange aubergines
3 tl suiker
2 sjalotten fijngesneden
3 el sushiazijn
2 el vissaus
2 teentjes knoflook fijngesneden
sap van een limoen
½ bosje bosui fijngesneden
zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Aubergine met garnalen recept BBQ Streetfood Vietnam

 

Week de garnalen 20 minuten in koud water en maak ze daarna schoon ( bewaar de 1/3 van het vocht dit heb je straks nodig). Prik gaatjes in de aubergines en rooster deze op de bbq tot ze gaar zijn. Haal de aubergines dan van de BBQ leg ze op een bord en laat ze koud worden. Als de aubergines koud zijn verwijder dan de buitenkant en snij ze in de lengte in 4 stukken en leg deze stukken op een bord. Verhit de olie in een pan en bak de sjalotten en knoflook kort aan. Voeg dan de garnalen toe en bak deze kort mee. Voeg dan het garnalenvocht, suiker en de vissaus toe en breng dit aan de kook. Kook het vocht tot de helft in en voeg dan de bosui en het limoensap toe. Haal dan de pan van het vuur en lepel de warme garnalen over de stukken aubergine.