Aubergine tortilla tortilla de berenjenas

Ingrediënten

2 grote aubergines
8 eieren
1 ui fijngesneden
1 dl slagroom
2 theelepels oregano
2 theelepels paprika poeder
1 teentje knoflook fijngesneden
1 theelepel gemalen komijn
Olijfolie
Zeezout
Peper uit de molen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Tortilla van aubergine met paprika naar Spaans recept

Snij de aubergines over de lengte in lange plakken van 2 cm dik. Bestrooi de plakken met zeezout en leg de plakken op een plateau met keukenpapier. Laat de aubergine 5 minuten in het zout staan zodat de bittere sappen weg kunnen lopen. Dep na 5 minuten de aubergine droog met een stuk keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak je aubergine aan beide kanten goudbruin. Neem daarna de aubergine uit de pan en laat de plakken op een bord een beetje afkoelen. Meng in een kom de eieren, slagroom, oregano, paprikapoeder, komijn en de peper. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de uien en knoflook kort aan. Giet dan het eiermengsel erover en leg daar de plakken aubergine op.Dek de pan af met een deksel en laat de tortilla stollen, kan evt ook in een oven maar hou dan rekening met het soort pan dat je gebruikt.