Aubergine tapas met cabrales spaanse blauwe kaas berenjenas con queso

Ingrediënten

2 grote aubergines
1 teentje knoflook fijngesneden
1 theelepel verse tijm
150 gr Cabrales (Spaanse blauwe kaas )
2 eieren
1 dl slagroom
1 theelepel nootmuskaatpoeder
Olijfolie
Zout
Peper uit de molen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Gebakken aubergine met Cabrales naar Spaans recept

Snij de aubergine in plakken van 1 cm. Leg de plakken op een plateau en bestrooi deze met zout. Laat dit 10 minuten marineren en dep de plakken dan droog met wat keukenpapier. Verhit ruim olijfolie in een tefalpan en bak de plakken aan allebei de kanten goudbruin. Haal de aubergine dan uit de pan en leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal. Strooi over de aubergine de Cabrales en dek af met een laag aubergine. Meng in een kom de knoflook, tijm, eieren, slagroom, nootmuskaat en de peper goed door elkaar en giet dit over de aubergine. Bak de aubergine in een oven van 180c in ongeveer 17 minuten ( totdat het ei goed gestold is).