Aubergine recept met rode peper uit de Maleisische keuken (Terung Sambalkeuken Belacan)

Aubergine met vissaus en rode peper naar Maleise recept

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 300 gr aubergine in de lengte doormidden gesneden
– 1 theelepel zout
– 1 liter water
– 2 rode pepers in ringen gesneden
– 3 theelepels vissaus
– Sap van 2 limoenen

Aubergine met vissaus en rode peper naar Maleise recept

Bereiding:

Doe het water en het zout in een pan en breng dit aan de kook.Leg hierin de aubergine en kook deze zachtjes gaar.Meng ondertussen de pepers , vissaus en het limoensap goed door elkaar in een kommetje. Haal als de aubergine gaar is deze uit het water en leg het op een mooie bord. Giet dan de dressing erover en serveer als bijgerecht

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chang Rai
lokale markt Siep Raep Cambodja
Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht
lokale markt Siep Raep Cambodja
Citroengras galanga Kroeung smaakmakers uit de keuken van Cambodja
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept