Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Aubergine recept met rode peper uit de Maleisische keuken (Terung Sambalkeuken Belacan)

Aubergine met vissaus en rode peper naar Maleise recept
Recepten uit de Maleise keuken

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 300 gr aubergine in de lengte doormidden gesneden
– 1 theelepel zout
– 1 liter water
– 2 rode pepers in ringen gesneden
– 3 theelepels vissaus
– Sap van 2 limoenen

Bereiding:

Doe het water en het zout in een pan en breng dit aan de kook.Leg hierin de aubergine en kook deze zachtjes gaar.Meng ondertussen de pepers , vissaus en het limoensap goed door elkaar in een kommetje. Haal als de aubergine gaar is deze uit het water en leg het op een mooie bord. Giet dan de dressing erover en serveer als bijgerecht

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Recepten uit india voor de kookworkshops van keukenvuur
Naanbrood met kokos amandel pistache en rozijnen Peshwari Naan
Recepten uit de keuken van Indonesie
Zo maak je de originele Indonesische pindasaus (satésaus)
Panisse uit Marseille
Bouillabaisse Fruits de mer ook de Panisse is een specialiteit uit Marseille
recepten Sri Lanka
Pickel van aubergine sjalot en bird eye peper uit de keuken van Sri lanka