Aubergine in kokossaus recept uit de indonesische keuken

Ingrediënten

4 aubergines ( Chinese) in de lengte in 4e gesneden
2 eetlepels zout
1 dl olie
Voor de saus
2 eetlepels olie
4 sjalotten in dunne ringetjes gesneden
3 teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden
3 rode pepertjes zonder het zaad fijngesneden
1 theelepel trassi
2 dl kokosmelk
1 eetlepel sushiazijn
1 eetlepel sojasaus
Zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Aubergine in kokossaus recept uit de keuken van Indonesie

 

Aubergine in kokossaus recept uit de keuken van Indonesie

Wrijf de aubergine goed in met het zout en leg ze in een vergiet met een plateautje eronder.Laat ze 20 minuten marineren.Spoel de aubergine dan onder de koude kraan om het zout kwijt te raken en dep ze droog met keukenpapier.Verhit de olie in een pan en bak de aubergine aan alle kanten goudbruin.Haal ze dan uit de olie en laat de aubergine uitlekken op keukenpapier.Ga ondertussen verder met de saus.Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de sjalot, knoflook, pepers en de trassie op laag vuur kort aan.Voeg dan de kokosmelk en wat zout en peper toe en breng dit aan de kook.Zet dan het vuur lager en laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.Roer en dan de azijn en de sojasaus door en laat dit nogmaals 5 minuten zachtjes pruttelen.Voeg dan de aubergine toe en breng op smaak met peper en zout.