Atjar lombok rawit zoetzuur van rawit

Ingrediënten

3 sjalotten in dunne ringen gesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
100 gr rode rawit gewassen en de lengte doormidden gesneden ( laat de steel zitten)
3 dl azijn
2 limoenblaadjes
2 kruidnagels heel
½ theelepel zout
3 eetlepels basterdsuiker

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zoet zuur van rawit pittig voor bij een Indonesische rijsttafel

Zoet zuur van rawit pittig voor bij een Indonesische rijsttafel

Doe de sjalotten, knoflook en de pepers in een schone weckpot. Verhit de azijn in een kleine steelpan samen met de limoenbladeren kruidnagel, zout en suiker n breng dit aan de kook. Zet dan het vuur uit en giet dit over de pepers in de weckpot. Laat minimaal 5 uur goed intrekken.